Pelletkachel

Een pelletkachel verstookt houtsnippers die tot kleine pellets zijn samengeperst. Deze pellets worden houtpellets genoemd en moeten niet verward worden met houtpallets waar goederen op vervoerd worden. Over het algemeen zijn pelletkachels een stuk zuiniger dan normale houtkachels of openhaarden en stoten ze een stuk minder giftige gassen en CO2 uit. Daarom zijn deze product geclassificeerd als duurzaam en valt het bijvoorbeeld onder de subsidie voor duurzaamheid (de ISDE). Het idee is dat het verwarmen van een huis op gas minder goed voor het milieu is dan houtpellets die gemaakt zijn van houtafval.

Subsidie pelletkachel

De Nederlandse overheid geeft een subsidie voor eigenaren die hun woning willen renoveren. Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet alle werken komen in aanmerking voor de subsidies, maar de plaatsing van een houtpelletketel om de hele woning te verwarmen komt wel in aanmerking. De subsidie is enkel voor pelletketels (dus centrale verwarming wordt verzorgd door de pelletkachel). Voor een gewone (pellet)kachel worden geen subsidies gegeven. Een pelletkachel wordt meestal geplaatst als bijverwarming. De hoofdverwarming is dan nog een andere verwarmingsbron. Lees verder op deze website www.pelletkachel-subsidies.nl.

De mogelijkheden kunt u het beste met een specialist bespreken en kunt u door gratis pelletkachel offertes op te vragen in contact komen met deze bedrijven.

Bekijk ook www.rvo.nl/isde